- Żywienie osób starszych objętych opieką instytucjonalną, a czynniki ryzyka chorób układu krążenia
Anna Dolipska, Brygida Adamek
- Predyktory zgłaszanej przemocy fizycznej wśród hospitalizowanych osób starszych
Karolina Filipska, Monika Biercewicz, Adam Wiśniewski, Kornelia Kędziora-Kornatowska, Robert Ślusarz
- Samoocena zdrowia psychicznego po 60 roku życia
Danuta Postrożny, Paula Kaszubowska, Regina Żuralska, Aleksandra Rutkowska, Marzanna Mziray, Angelika Jakubowska
- Sposoby radzenia sobie ze stresem w grupie chorych na raka płuc
Robert Jan Łuczyk, Gabriela Hołub, Marta Łuczyk, Kamil Sikora, Ewa Szymczuk, Agnieszka Wawryniuk
- Zastosowanie robota społecznego w opiece nad osobami starszymi
Sławomir Tobis, Sylwia Kropińska
- Endokrynna funkcja tkanki tłuszczowej u osób w wieku podeszłym – wpływ farmakoterapii stosowanej w cukrzycy i hipercholesterolemii na poziom wybranych adipokin
Jakub Husejko, Karolina Rogacka, Bartłomiej Pyrak, Maria Janowska, Mariusz Kozakiewicz, Kornelia Kędziora-Kornatowska
- Wybrane elementy wytycznych ESC 2021 dotyczących stymulacji serca i terapii resynchronizującej serce
Krzysztof Ozierański, Agata Tymińska, Marcin Grabowski/em>
- Specyfika zmian zachowań żywieniowych u oób starszych z zaburzeniami neuropoznawczymi oraz narzędzia do ich weryfikacji
Beata Kaczmarek, Marta Lewandowicz
- Sposób żywienia osób starszych w, i po objawowym zakażeniu koronawirusem SARS-CoV-2
Marta Lewandowicz, Aleksandra Kaluźniak-Szymanowska
- Choroby alergiczne wśród osób starszych
Emilia Majsiak, Wojciech Ziemich d, Kamil Janeczek, Mariusz Wysokiński